Dagsutflykt

Idag har vi sett de gotländska landskapen svischat förbi utanför bilrutan. Har varit med min familj och farbror med hans sambo på utflykt till södra Gotland. Vi gjorde många stopp och kollade på blommor, stenar och hus där gamla släktingar bott. Kameran har används flitigt, men de bilderna kommer jag visa en annan dag. Blev så himla trött nu och ska snart hoppa i sängen.
 
vindkraftverken på Näs.

The perks of being a wallflower

Har precis läst ut The perks of being a wallflower, eller Wallflower som den heter på svenska. Boken handlar om Charlie som börjar sitt första år på high school. Hans vän har precis Michael dött och han blir såklart mycket ledsen, men samtidigt förstår han inte riktigt varför Michael dött. Charlie är väldigt speciell och ensam, och han tar inte för sig så mycket, han står mest och kollar på händelser från sidan. Men när han får nya vänner, han blir kär och så småningom börjar han att "delta". Jag tycker att boken är väldigt söt och fin, och tycker att ni ska läsa den någon gång! Boken fick mig att fundera lite över, ja typ livet. Den finns som film också med Logan Lerman och Emma Watson i huvudrollerna. Hade tänkt se den någon gång, boken var ju så fin!

bilden kommer från min tumblr, emmalinneas.tumblr.com.

Slå hjärta slå

Nu när det är innebandyuppehåll så har jag mycket tid över till annat. Så för tillfället läser jag väldigt mycket och det är så mysigt! Jag gillar det verkligen! Men jag undrar om ni har något boktips att dela med er av? Visst har jag en hel del böcker som jag har på en "att läsa lista", men ändå! Vad gillar ni för sorts böcker? Personligen älskar jag spännande böcker som man inte kan lägga ifrån sig och de ska helst också finnas kärlek inblandat i spänningen också. Hungerspelen är ju ett perfekt exempel på det, eller Korpens sång!
 
en bild från boken Korpens sång av Per Nilsson (boktips!!)

Nior på besök

Idag var det nior på besök på min skola och i min klass, så vi berättade om den humanistiska linjen och kursen människans språk som vi går. Vi hade även en liten quiz om bland annat isländska och sanskrit, som vi hjälpte dem med. Jag pratade med tre nior som har valt humanistiska och det var jättekul och trevlig! Det är nämligen inte så många som söker till humanistiska här på Gotland. De var himla härliga och så intresserade av quizet och programmet. Gick och var glad för det hela dagen! Jag hoppas jag får träffa dem i höst!
 
en bild på vår gamla jordglob

Gult som solen gult som guld

Idag kände jag mig så underbart vårig idag, solen sken och jag hade på mig min gröna vårjacka. Så jag bestämde mig för att köpa en glass, en i samma färg som solen. Självklart var detta något som var tvunget att bli förevigat på Instagram. Följ mig gärna där, jag heter emmalinnea96!
 

Det blåste så mycket att jag trodde att jag skulle blåsa bort

Igår när jag skulle gå till busstationen blåste det otroligt mycket! Håret stod åt alla och och löven for omkring. När jag kom fram till busstaionen och stod och väntade var jag tvungen att sätta mig i en busskur, för jag var nära på att blåsa bort! En pojke med en skateboard roade sig med att ställa sig på brädan och sen låta vinden skjutsa fart på honom.
Jag började minnas tillbaka på en fotografering jag och Jessika hade i solnedgången sommras. Då blåste det också, men inte i samma skala som igår. Eftersom det blåste så mycket var det svårt att få bra bilder för att håret envisades om att blåsa upp i våra ansikten. Men det var en himla fin solnedgång och vi hade riktigt roligt!
 

Jag och pensionärerna

Oj! Efter skolan idag gick jag till badet och simmade några längder. Redan efter ett par längder kände jag hur trött jag blev i armarna och funderade om jag verkligen skulle orka att simma i en timme, som jag tänkt. Jag började se mig om i poolen och såg att det bara var jag och en massa pensionärer. Jag måste väl ändå orka mer än dem? De verkade hur pigga som helst och simmade på, medan jag försökte få liv i mina spaghettiarmar. Men jag tänkte "skam den som ger sig" och fortsatte ändå. Som tur var släppte tröttheten väldigt fort! Nu är jag hemma och är sådär härligt trött efter som man är efter ett träningspass. Inte trött av att se på serier eller sitta vid datorn en halv dag. I fortsättningen ska jag försöka simma varje onsdag, eftersom det är så skönt och det är ett bra träningssätt.
 
dagens frukost: hembakat bröd, vaniljyoghurt med müsli och ett glas juice

Full with colors and energy

Idag har jag haft sovmorgon, så jag passade på att göra en riktigt god och färgglad frukost. Det är så skönt när man verkligen har tiden att sitta och äta något riktigt gott i lugn och ro. Jag åt vaniljyoghurt med bananskivor och vindruvor, två knäckemackor med ost och röd paprika, och ett glas juice. Nu känner jag mig redo för skola! Sen ska jag dra ner till stan och simma.


Utan jacka gick vi där på Visbys gator

Har suttit och redigerat ett tag i photoshop nu, är helt slut i huvudet.
Idag har jag haft mitt muntliga nationella prov i engelska, gick nog rätt hyfstat tror jag! Senare gick jag och min klasskompis Ellinor till Body shop och second hand affären där jag köpte hem de tre fina plaggen jag fann där igår. Det var otroligt varmt och skönt i solen, jag var kunde till och med ta av mig jackan för det var så varmt! Så vi gick på Visbys gator och njöt av den varma solen och pratade om våra framtidsdrömmar. Mycket fin dag!

en bild från i maj förra året med en vintage redigering

If this is love then love is easy

Jag har nu slagit fast vid att det här är en riktigt fin vår- och sommarlåt! Riktigt härlig med ett skönt gung. Vad toppar inte låten bättre än med en mysig video med fem söta pojkar som sjunger och spelar den här underbara låten? Man får ju nästan fjärilar i magen! Denna kommer spelas många gånger i hörlurarna.


A pair of dream shoes

Idag var jag och min vän Amanda förbi en second hand affär i Visby efter skolan. Egentligen så brukar det vara väldigt urplockat och svårt att hitta något fint där. Men idag var turen med hittade jag tre plagg som jag fastnade för och ska köpa! För självklart hade jag ju inte tillräckligt med pengar med mig, så jag bad dem lägga undan dem, så ska jag komma förbi på onsdag innan jag varit och simmat. Hittade bland annat en underbart söt klänning som jag kan se mig själv bära i sommar med brunbrända ben och gubbskor (som dem på bilden nedan). Dock har jag inte några sådana skor, men jag letar! Tycker det är så fint med gubbskor, det är så sött och otroligt charmigt!
 
bilden kommer från tumblr, klicka för bilden för länk

För ett år sedan

Tänk att de här bilderna är tagna för ett år sedan, det är svårt att förstå. Det var första gången det året som jag och min familj grillade och hade det gott i den solen. Det var varmt och vi behövde inga jackor. Jag krälade omkring på marken och försökte få bilder på humlorna som just vaknat. Våra katter sprang efter oss i trädgården och de började fälla sin vinterpäls. Fåglarna sjöng och humlorna surrade. Det var vår.

Sätt på dig finskorna och fläta ditt hår

Något som både jag och min vän Jessika älskar är porträtt fotografering. Med några små idéer och ibland inga alls, åker vi hem till varandra och fotograferar. Det blir nästan aldrig som vi tänkt oss, men det blir superfint ändå. En liten idé kan utvecklas till underbara bilder med perfekt ljus som skapar vackra skuggor. Ibland händer det att vi inte kan hålla fokuset och då slutar det hela med att vi viker oss av skratt åt knäppa miner och cyklister som stannar precis där vi fotograferar. Oavsett resultat så har vi i alla fall grymt roligt och vi lär oss nya saker hela tiden.


You make my heart beat faster


Jag älskar Matt Nathassons musik, så himla bra! Han är en singer-songwriter från USA och är verkligen duktig. Musiken är fin och medryckande. Tycker hans låtar låter som våren, fulla av liv och härliga vårkänslor. Perfekt musik för långa bussturer och när man sitter vid datorn och t.ex. redigerar bilder.






 

En evig väntan till vitsippor och vårjackor

Alla vårkänslor har blivit som bortblåsta, det har varit grått och regnat hela dagen. Jag längtar så till varma och soliga dagar. Det jag speciellt längtar till är att alla blommor ska slå ut och att grösmattan ska färgas grön igen. Till att man kan gå i en tunn jacka och lyssna på fåglarna och att få andas in frisk och luft som doftar blommor. Under dagarna på påsklovet var allt detta på god väg och man tänkte "nu kan det inte länge kvar till att våren kommer på riktigt", men nu känns den så långt borta och vårjackan får vänta lite till. Fast efter allt regn lär ju våren blomma ut ordentligt när solen och värmen väl kommer, lite regn är kanske precis vad som behövs för att det ska kunna bli vår på riktigt.

bilder från påsklovet.

Kapitulera omedelbart eller dö

En lite märklig bok, men samtidigt bra och lite gripande. Vet egentligen inte hur jag ska berätta vad den handlar om, enligt mig var den lite oklar. Men i stora drag handlar den om att inte passa in, om drömmar till en annan plats och stark vänskap och kärlek. Den är fin och skriven på ett vackert och anorlunda sätt. Det tog mig två dagar att läsa ut den här boken. En fin och vacker bok. Läs den!
 

Hundra och åter hundra

Tumblr är bland det bästa jag vet, jag får så himla mycket inspiration därifrånfrån. Finns så mycket fint där och jag skulle kunna sitta i timtal och bara kolla på hundratals bilder. Det börjar klia i fingrarna och man önskar att man bodde i en fin stad med mysiga caféer och massor av vackra klänningar. Tumblr finns som app också, så så fort jag inte har något att göra i skolan eller på bussen så sitter jag och bläddrar bland bilder på mobilen. Man blir ju smått beroende. En av mina tumblr's heter emmalinneass.tumblr.com, där rebloggar jag andras bilder som är fina och som inspirerar mig.
 

En presentation

Bakom den här bloggen och kameran finns jag, Emma som snart fyller 17 vårar. Jag är en glad tjej som tycker om att läsa böcker som är så spännande att man inte kan lägga ifrån sig dem, morotskakor och härlig musik som får en att vilja dansa. På min fritid spelar jag innebandy och nästa säsong ska mitt lag spela i en utvecklingsserie på fastlandet. Vilket ska bli riktigt kul!

Jag går första året på gymasiet och kan inte riktigt förstå att det första året faktiskt snart är slut. Jag går på den humanistiska linjen och till hösten kommer jag gå den med inrikting kultur. Spanska och engelska är två roliga ämnen och i framtiden hoppas jag få anvädning för dem när jag ska ut och resa i världen. Det är det ända jag vet vad jag vill göra efter gynmasiet, att resa överallt.
 
Fotograf som jag är så tycker jag otroligt mycket om vårens alla färger och allt liv som vaknar upp då. Så om våren springer jag omkring med kameran runt halsen och fotar alla nya blommor som slår ut. Jag har varit intresserad av foto sedan femman, sexan ungefär, då jag fick en egen liten enkel kamera. Jag knäppte några kort då och då, men intresset har vuxit med åren. En dröm har länge varit att få jobba som en kringresande fotograf, som får besöka många främmande länder och kulturer.
 
Tillsammans bor jag med min familj på Gotland, min mamma, pappa och lillebror. Vi bor drygt 300 meter från havet och brukar gå ner dit och bada om sommrarna. När jag var liten älskade jag att bada och kunde vara i vattnet i flera timmar! Det jag önskade mest då var att en dag få bli en sjöjungfru.

Omstart

Har nu bestämt mig att prova på bloggning ännu en gång. Har ju haft ett par andra bloggar förut, men vill börja något nytt och fräscht eftersom jag tröttnat på dem. Jag känner att jag har mycket ny inspiration tack vare att våren är på gång och är taggad för bloggning! Här på bloggen hade jag tänkt publicera foton som jag själv tar, bok-, film- och musiktips, jag hade även tänkt publicera gamla bilder och skriva om minnena jag har från den bilden. Jag vill också använda den här bloggen som en liten dagbok ungefär, så att jag kan gå tillbaka hit och se vad jag gjorde när jag var yngre och sådär.
 
Namnet sevenseashells.blogg.se kommer från att jag bor några 100 meter från stranden på Gotland och har alltid älskat havet och sen är ju snäckor himla fina också. Emma heter jag förresten!
 
Jag hoppas att ni vill följa mig och min blogg via Bloglovin!

Häng med

Följ min blogg med Bloglovin

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0