Ingen mer idrott

Idag började jag dagen med en fin frukost och tog sedan bussen till skolan. I skolan hade vi japanska, vi ska även ha det nästa fredag också! Mycket intressant! Därefter hade vi vår sista idrottslektion i våra liv. Jag tycker det känns tråkigt, för jag har alltid tyckt om det. Kommer sakna det i tvåan och trean.. Men, då ska jag läsa andra intressanta ämnen som latin till exempel! Fast, först ska jag ha sommarlov! Var förresten och hämtade mitt schema för sommaren, ska jobba i en matbutik ca. 2 km härifrån. Så glad att jag tillslut fick tag i ett jobb! Ha det fint!
 
 

En söt skolkatt

Idag gosade jag med världens mysigaste katt! Jag och min klass satt ute i solen och hade engelska redovisningar. När vi satt där kom en svart katt som brukar gå omkring på vår skolgård och han hoppade upp och la sig i mitt knä! Blev så glad av det, så mysig han är - vi kallar honom för Knut. Så Knut låg i mitt knä och njöt i solen medan jag klappade honom. När hans familj är iväg på dagarna blir han så himla bortskämd, eftersom han går till vår skola och får massa klappar och kärlek. Men jag tycker det är mysigt att ha en skolkatt, vår lilla Knut! Tänk, det är inte många skolor som har en egen katt!
 
 

Vårrus

Två bilder från en fotografering jag och Jessika hade tidigare i maj. Jag hade på mig min nya klänning som jag köpte i Stockholm och Jessikas fina gubbskor. Vi cyklade upp till en gammal vattensåg i vår hemsocken, där var det fullt av vitsippor! Resultatet blev riktigt bra, men som vanligt är jag seg med att redigera och lägga upp bilderna på bloggen.Vi använde Jessikas nya kamera som hon nyligen köpt. En underbar kamera hon fått tag på! Klicket när man tar en bild med den kameran ger mig rysningar, fotonörd som jag är. Är själv så sugen på att köpa en ny kamera, men måste hålla kvar vid min kamera ett tag till. Min fungerar ju faktiskt.
 
Annars då? Ja det är bra, det är ju VÅR VÅR VÅR! Det är så himla härligt med vår och speciellt den här våren har varit helt underbar! Allt har flutit på bra och jag går på vårrus. Lyssnar på härlig och glad musik, läser bra böcker, skrattar med nära och kära, solen skiner, naturen exploderar i grönt och söta blommor och jag går i bara ben. Jag vet att jag tjatar hemskt mycket om vår, men det är ju för härligt! Vår är min favorit årstid. Punto!
 
 

8 maj - take me back

Här kommer bilder från första dagen från resan till Stockholm på Kristihimmel. Det första vi gjorde efter, att vi kom med båtbussen, var att gå och köpa mat och ta med den och sätta oss i Kungsträdgården. Så himla fint det var där och varmt var det med! Sommarvärme! Sen gick vi omkring i Gallerian. Överallt var det tjejer som också skulle på One Directions Take me home konsert. Vart vi än gick så spelades också deras låtar, jag och Lisa var så förväntansfulla att vi höll på att spricka! Vi åkte till hotellet och tog sen pendeln till arenan där man kunde följa en ström av tjejer som också var på väg dit.
 
 
Fina Lisa var lika glad som alltid!
 
 
 
Bild från Friends arena. Efter ett lång tids köande kom vi äntligen in! Det var så stort! Kan inte fatta att det gick in ca. 30 000 personer där. Tyvärr hade vi ganska dåliga platser, men det gjorde inget för vi var där och fick ändå uppleva en underbar konsert! Det var den bästa kvällen i mitt liv! Längtar tillbaka så mycket, men är så grymt taggad på en till konsert nästa år!

Födelsedagsfika

Idag tog jag bussen in till Visby för att möta Jasmine, eftersom jag fyllt år för inte så länge sedan så ville hon bjuda mig på fika som en liten present.
 
Först strosade vi omkring i innerstaden och önskade att vi också bodde där. Där besökte vi bland annat Domkyrkan, som är så otroligt fin.
 
Solen sken och vi gick ner till Botaniska trädgården.


Fina Jasmine i sina nya solbrillor. Snart ska hon åka till London, jag är så avundsjuk på henne!


Sen gjorde vi det vi åkt till Visby för, fika! Jag åt jordgubbscheesecake och Jasmine en stor chokladboll.


Vi fikade på Hjärtansfröjd och det var verkligen en fröjd att vara där. Det var så gott och inredningen var så fin! Vi satt i en gammal fin soffa, med våra fat och tallrikar på ett vingligt bord.


Vi beundrade fina Ringmuren och alla träd som blomstrade.


Jag i blåsten med håret åt alla håll.

Sedan åkte vi bussen hem. Jag tycker om att åka iväg och göra sånt här, bara strosa omkring utan några direkta planer. Vi fick se den fina innerstaden idag vilket var kul, för det brukar jag aldrig ta mig tid att göra när jag väl är i stan. Sen är ju fika alltid underbart gott! Vad har ni gjort idag?
 
 

17 glada år

Idag var det ingen vanlig dag.. utan min födelsedag! 17 hela år har redan passerat, oj nästa år 18! Dagen har varit mycket fin, har fått många fina gratulationer och presenter. Sen har solen också skinit hela dagen och en del träd stod i full blom.
Familjen kom in och sjöng för mig i mitt sovrum imorse där det blev en liten paketöppning, fick ett par hörlurar och en väska att ha mobilen i när springer (jobbigt, för nu måste jag ju ut och springa på riktigt ju... hehe) och sen fick jag ju resan till Stockholm och One Direction-konserten. Som tur var hade jag också sovmorgon, så jag hade all tid i världen att fixa en god frukost som jag åt samtidigt som jag såg några avsnitt av Vänner. Alltså, den serien är verkligen ett lyckopiller! Sen åkte jag till skolan fick många fina gratulationer och sen hade vi historiaprov, yej! Sen hade vi idrott då jag och Hetta sprang och körde lite styrka. Sen begav jag mig hemåt och fixade inför kvällen då min faster med man skulle komma och äta tårta. Av dem fick jag en fin bukett med blommor och ett par salladsbestick, ett tecken på att det snart är dags att flytta hemifrån. Men jag stannar ett par år till! Som sagt, dagen har varit bäst! Och den blev ännu bättre när jag såg att One Direction avslöjat att de ska ha en till stor världsturné nästa år! Sprang omkring och gjorde små glädjeskutt!
 
Ursäkta den långa och röriga texten, men jag måste bara få ur mig allt! Just nu känns allt bara så fint, solen lyser och jag kan inte låta bli att le och bara vara nöjd. Det är vår nu och snart är det sommarlov!
 
Nu måste jag gå pappa och Erik sitter och skriker i sofforna, Sverige spelar ju hockey-vm mot Kanada nu. Om jag uppfattat skriken rätt nu så står det lika nu, 2-2. Hade ju varit kul om de vann mot Kanada, på min födelsedag. Inte för att det spelar mig någon större roll, men ändå!
 

bild från i söndags när jag och Jessika hade fotografering, gla' tjej! andra bilden är en bild på den goda tårta vi år ikväll.

Take me back

Min lilla weekend i Stockholm var helt magisk! Konserten var asgrym och så var det så fint sommarväder att jag gick i bara ben nästan hela tiden. Allt var underbart, längtar så himla mycket tillbaka.
 
bild från Kungsträdgården via Instagram

Snart

Idag var jag hos frisören som klippte ungefär en decimeter av mitt hår. Det blev jättekort, men det är också väldigt skönt! Äntligen har det slitna klippts bort! Mitt hår växer jättesnabbt så det är snart lika långt som det var innan jag klippte mig. Dagen annars har varit fin, inga tunga lektioner direkt och sen fick vi ju tunnpankakor till lunch! Dessutom så skiner solen och på onsdag morgon åker jag och Lisa till huvudstaden för att gå på One directions konsert. Det bubblar av iver inom mig och jag går omkring och ler i solskenet hela tiden bara vid tanken på att vi kommer att få vara där. Åh. Inte länge kvar nu!
 
 

Södra Gotland

Här kommer det en bildbomb från i söndags när jag och familjen med min farbror och hans sambo åkte runt södra Gotland och turistade lite. Bara för att man bor på ön så tar man sig aldrig tiden att verkligen se vad vi har här. Jag och min farbror hade laddat kamerorna och fotograferade så gott som hela tiden. Det är roligt att få vara med någon som också tycker det är roligt med att fota. Då har man ju någon att disskutera med och ge varandra råd. Detta är bara några av alla bilder jag tog, om ni vill kan jag lägga upp fler!
 
 
Närbild av stranden på Holmhällar.


En ladugård i Sundre.


En gammal väderkvarn i Sundre.


Mamma och pappa i Öja kyrka. Till vänster är kyrktornet. Visste ni att den kyrka iÖja är den högsta på Gotland?


Raukar i dimman på Holmhällar. Det mest gotländska som finns?


Min lillebror innan lunchen vi åt utanför Öja kyrka. Till höger en gammal gravsten som är golv i kyrkan.


Nyfiken pappa som undersöker den gamla ladugårdsdörren.


Detta är en blomma som bara finns på Gotland och Öland. Våradonis heter den och den här rackaren fann vi på Hoburgen.


Min pappa och farbror är väldigt intresserade av fåglar. Så när de fick syn på en större fågel var vi tvungna att snabbt stanna bilen och ta fram kameran och zooma in dem för att se vad det var för fågel. Den på bilden nedan var en sorts örn.

 
Pappa hittade en gammal sorts skördetrösk och började förklara hur den fungerar.

Var förbi ett gammalt hus som vår släkt en gång i tiden har bott i. Idag bor det sommarturister där som rustat upp huset och byggt pool.
 
 

RSS 2.0