En midsommardröm

Jag har haft en så galet fin midsommar! Den började med att jag i den gassande solen cyklade hem till Jessika där vi åt mat och klädde oss i våra finaste klänningar. Sedan åkte vi till en stor midsommarfest ute på landet. Där bjöds det på gudstjänst, galna ringlekar, konsert och en polynäs. (Jag måste också berätta att Andreas Wijk också var där.) Polynäsen var den stora höjdpunkten på hela kvällen! Då hade man en danspartner som man dansade och sprang omkring med i ungefär en timme. Egentligen går det knappt att beskriva hur den går till, för den är ganska avancerad. När man väl dansar så hänger man bara på de andra och sen finns det en person som berättar i en mikrofon hur man ska göra. Det var säkert runt 120 personer som dansade och alla var så galet taggade och sjöng och dansade. Det var helt underbart. Mot två-tiden kom vi hem till Jessika och var svettiga och helt slut, där vi plockade sju sorters blommor och drömde sedan om vem vi skulle gifta oss med i framtiden.
Ha det fint!
 
 

Spontana påhitt

Tog en skön sovmorgon idag. I lugn och ro gick jag upp, stekte pannkakor och gjorde fruktsallad. Ute i solen satt jag och njöt av denna fina frukost. Satt även och lyssnade på turisterna på andra sidan häcken och på fåglarna som kvittrade. Självklart blev vår katt nyfiken på vad jag åt och tittade misstänksamt på mig. Sedan när jag stod och borstade tänderna kom tre tjejer från mitt innebandylag förbi helt spontant och frågade om jag ville bada med dem. Självklart hängde jag på och vi gick ner till stranden och badade, solade och åt glass. Det är så roligt med spontana påhitt! Speciellt när man är ledig på sommaren och inte behöver passa några tider. Ha det fint!
 
 

Studentbrunch

Förra helgen var jag hos Lisa och firade att hon tagit studenten. Vi åt underbart god brunch i Lisas stora trädgård, där det dukats med långbord. I skuggan satt vi och pratade och hade det himla trevligt. Sedan spelade alla barn och ungdomar brännboll. Då tog jag lyra för första gången i mitt liv, skrek av lycka när jag insåg att jag lyckats fånga bollen. Haha, pinsamt.. Senare så drog vi iväg ett gäng till ett kalkbrott där killarna badade medan jag och Jessika höll oss på land och solade istället. Då kändes det verkligen som sommar! Underbart! Ha det fint!
 
Fina Lisa!
 
Bara för att man tagit studenten så betyder det inte att man blir för stor att leka!
 
Fler som gillar att leka med traktorn.
 
Lisa och hennes söta kusin.

Den stora fikadagen

Igår fick jag som sagt sommarlov och det var en så fin dag! Solen sken och det var varmt och pirrigt. Jag gick i min nya blommiga kjol och hade sommarkänslor i hela kroppen! Dagen började med att vi fick fika nummer ett av vår svenskalärare och där satt vi i klassrummet och pratade och åt.
 
Efter många goda kakor så gick vi i klassen ut i solen och lekte på skolgården som om vi gick på lågstadiet, myyyycket kul!
 
Sedan hade vi ett litet kalas med vår handledare som hade pyntat med färgglada serpentiner!
 
Sigrid som vår handledare heter hade även fixat prinsesstårta och hallonsaft. Fika nummer två!
 
Sedan var det en liten avslutningskonsert utanför skolan. På bilden ser ni tre glada tjejer, Amanda, Olivia och Madde.
 
Sedan begav vi oss till Ö&B där vi köpte med oss lite (mycket) gott och blandat. Det tog vi med oss ner till Almedalen där vi lade oss i gräset och smaskade på allt det goda. Fika nummer 3!
 
Mina glada klasskompisar, alla lika glada över att det är sommarlov!
 
Söta Carla fick med sig lite serpentiner i väskan.
 
Sophia ligger i gräset och njuter av solen och fint sällskap.
 
Det var vekligen en fin dag igår och nu när jag kollar igenom bilderna så slår det mig att jag verkligen kommer sakna min klass nu i sommar. En del kommer jag ju inte se på hela sommaren! Det var så härligt och gott att hänga i Almedalen med dem och fika, det blev verkligen en massa fika hela dagen! Jag fick även fika nummer fyra hos min kusin som också tog studenten. Oj, måste ut och springa för att kompensera upp allt.. Ha det fint!
 
 

SOMMARLOV!

Nu mina vänner har jag sommarlov!


Första doppet i det blå

Idag tog jag mitt första dopp i det blå, för i år. När jag kom ner till stranden kände jag doften av varm sand och saltvatten. Då kändes det verkligen som sommar! Det var så himla underbart att bada och att det bara var tre andra på stranden (annars brukar det vara smockfullt)! Det var så skönt i vattnet, mycket varmare än vad jag trodde att det skulle vara. När jag klev upp lade jag mig på bryggan och solade. Där låg jag och lyssnade på det kluckande vattnet och musik som någon spelade med hög volym någonstans. Underbart.
 
 

Lek i photo booth

I skolan har vi inget speciellt att göra, har bara haft betygsantal och sen fick vi även sluta tidigt idag. Så på lektionerna har vi inte gjort så mycket annat än att prata och busa omkring. På estetisk kommunikation så lekte vi i photo booth med macarna. Tycker om mina klasskompisar så, vi har så roligt tillsammans!
 
Jag med mina underbara vänner. från vänster övre raden Madde, Olivia, Ellinor, Hetta och så jag
 
Jag gör min coolsaste pose
 
Såhär glad var jag idag! Imorgon är det ju sommarlov!
 
Lite seriös måste man ju vara tänkte jag, så jag gjorde min fin-min
 
Jag och Madde, PEACE PEOPLE!
 
Jag och Olivia är bara allmänt snygga
 
Läskig hand som attackerar mig när jag poserar
 

Hundkex i solens sista strålar

En kväll förra veckan gick jag med mamma och pappa till stranden och fick se en vacker solnedgång. Jag hade med mig kameran och som vanligt när jag har med den så hamnade jag 100 meter efter dem. Nedan ser ni två av favoriterna jag tog på ett gäng hundkex. Ha det fint!
 
 
 

Livemusik som framkallar lyckorus

I lördags var jag på helgens första studentmottagning. Vi firade Johannes och där bjöds det på god mat och en massa kakor och tårtor. Det spelades även livemusik och tillsammans med många andra härliga filurer satt jag i solen och klappade händerna i takt. I just den stunden insåg jag att det var sommar och hur härligt det är med musik som framförs live. Det ger en helt annan känsla och jag blir helt fylld av rus.
Efter även denna sköna eftermiddag blev jag bränd om armarna och på näsan. Men vi hade det så trevligt! Ha det fint!
 
 

Lycka som flygande konfetti

Här kommer några bilder från i fredags när det var studentutsläpp. Värmen böljade och lyckan låg i luften, nästan så att man kunde ta på den. Den höga musiken vibrerade mellan husväggarna när vagnarna körde omkring med glada studenter på Visbys vägar. Vill också ta studenten och ha lika bubblande roligt som de fick ha det.
 
Glada och jublande studenter

Min kusin



Alla vagnar var verkligen häftiga! En del hade lagt mer på pengar på musiken, men andra hade satsat på ett tema. Min favorit var den klass som dekorerat sin vagn som glassbilen! Bästa idén ju!
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad är väl en bal på slottet?

Ikväll delar jag med mig av en del av de bilder jag tog förra söndagen när det var bal på Wisbystrand. Alla var så himla fina och solen sken.
 

Studentjubel och brända kinder

Idag har jag haft ännu en liten lektion i japanska, vi lärde oss bland annat huvud, axlar, knä och tå! Himla roligt! Sedan begav jag mig ner till Visbystrand där det var studentutsläpp. Åh, det var så härligt, alla var så himla glada och lyckliga. (Trots hettan!) Med öronbedövande musik kom klass efter klass ut och tackade för sig och sprang jublande ner för trappan till vänner och familj. Om två år är det min tur! Jag gick sedan och gratulerade de jag kände och vinkade sen av dem när de åkte iväg med traktor och vagn. Jag, Emma, Jenny och Jesssika gick sedan och tog en fika i på ett nyöppnat café i Almedalen. Åt en otroligt god kladdkaka och drack en kall cola. Där satt vi och pratade ett tag. Men Jessika och jag var sedan tvungna att gå för att köpa studentpresenter i en second hand butik, där vi hittade allt vi skulle och massor av kläder! Jag hittade en kjol och två klänningar! Under de senaste veckorna har jag varit en trogen stammis dit och köpt ett x antal böcker och kläder där ifrån.
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig och undrar om jag överhuvudtaget kommer kunna somna, eftersom jag bränt mig så förskräckligt i ansiktet och på axlarna. Att jag aldrig ska komma ihåg att smörja in mig med solkräm sådana här heta dagar? Sånt är ju så viktigt! Imorgon ska jag arbeta min första dag i mataffären, ska öva på att sitta i kassan och plocka varor o.s.v. Lite nervös, men det ska bli skoj! Ha det fint önskar Tomaten!
 
bild från instagram, där heter jag emmalinnea96

Dagens bestyr

Har spenderat nationaldagen i solstolen med en bok i handen, men det var nästan för varmt i solen. Sen har jag även klippt hela vår gigantiska gräsmatta. Gick omkring i den stekande solen med hög musik i mina hörlurar. Känner nu att jag har bränt mig! Jag och pappa passade även på att övningsköra en liten runda nu ikväll. Lite stolt över mig själv nu, för jag har kört på den stora vägen nu! Ha det fint!
 
bild på mig från fotograferingen vid vattensågen
 

Guldbröllop

I lördags var vi på kalas hos min mormor och morfar, de firade guldbröllop! Jag tycker det är så fint, tänk att dela 50 år tillsammans med någon annan. Det är ju mer än halva livet! Vi åt en massa kakor och tårta, vi barnbarn spelade minigolf, sedan åt vi ost med kex och vindruvor. Det var en mycket fin dag, trots regnet. Vet inte vad jag ska skriva mer, förutom att det inte finns något vackrare än kärlek och att jag älskar min mormor och morfar så. Ha det fint!
 


Sju dagar kvar nu

Just nu är det så härligt. Så fort man går ut genom dörren slår solen, värmen, blommornas färger, dofter av nyklippt gräs och blommor och fågelkvitter mot en. Det bara spritter i benen för att man vet att om en vecka är det sommarlov. Det har liksom blivit svårt att koncentrera sig på lektionerna och man vill bara springa ut i solen i bara ben.
 
Om det är fint väder på skolavslutningsdagen ska det hållas en liten konsert på vår balkong utanför biblioteket, ser verkligen framemot det! Jag tycker att det är så mysigt med livemusik, och om det framförs av elever man känner till så blir det ju extra roligt! Önskar att jag också var bra på att spela något instrument, eller att sjunga.. Men jag får hålla mig till kameran, blir nog bäst så! Ha det bra!
 

Det här med röda läppar

För några veckor sedan köpte jag ett rött läppstift. Ett ljusrött som jag letat efter så länge, så jag slog till. Det är verkligen jättefint och så. Men nu har jag problemet att jag inte vågar ha det på mig bland folk. Känner mig liksom för uppiffad, jag har alltid varit den som sminkat och klätt sig enkelt. Samtidigt som det är så fint så känns det inte som "jag" att bära läppstift, men jag vill ju lite att det ska vara min grej med läppstift. Egentligen så är detta ett sådant stort problem, jag är bara lite nojig. Jag kan använda det mycket i sommar och GÖRA det till min grej.
 

Junidagar

I helgen har jag haft fullt upp! I lördags var vi på kalas hos min mormor och morfar som firade guldbröllop. Tänk att ha delat sitt liv med en person i 50 år! Så himla fint. Sen idag var jag inne och såg på studentkortegen. Alla var så fina inför balen som är ikväll. Åh, vill så gärna också ta studenten. Det har varit två väldigt fina junidagar. Ha det fint!
 
Visby

Sommarkänslor

Idag är det andra juni, vilket betyder att jag får sommarlov om tio dagar! Ska bli så underbart härligt! Jag blev så himla pepp på sommar igår kväll när satt jag uppe jättelänge och kollade på tumblrbilder och satte ihop dem i ett sommarkollage. I sommar ska jag bada som en tok, äta glass och frukt, bli brun, ha fina fotograferingar, strosa omkring i Visby innerstad, jobba, äta fina frukostar, gå på festival och segla.
Ha det fint!
 
bilderna är inte mina och kommer från tumblr, ni kan hitta dem någonstans på emmalinneass.tumblr.com.

Sommarmat

Något riktigt gott på sommaren är sparris, riktig sommarmat! Att grilla sparris med lite smör på grillen är ju så otroligt gott! Dessutom så innehåller det mycket vitaminer och är väldigt nyttigt. Här hemma har vi ju en sådan lyx att vi odlar lite egen sparris i trädgården, så när vi har lust kan vi bara gå ut och knipsa av ett par. Jag tycker att så fort något är odlat hemma, som potatis eller sparris, så blir det så mycket godare än det man köper i affären. Det kanske beror det på att man vet att man lagt ner tid och möda för att odla fram det själv. Ha det fint!
 

RSS 2.0