Det är ögonblinken som räknas

Nu i helgen jobbar jag! Jag ska laga mat till en grupp pensionärer som hyr våra stugor. Det är roligt att vara igång och jobba och tjäna in lite extra pengar. Extra roligt är det också att de här pensionärerna är så glada och pratsamma! Idag när jag åt den efterlängtade ögonblinksfrukosten så kom det en dam som pratade med mig länge och väl. Supermysigt! Det gör jobbet så mycket roligare!
När hösten kommer

 
Nu börjar det bli höst här på Gotland, trots att det ännu bara är augusti. Men mig gör det inte så jättemycket. Jag tycker om när man med gott samvete kan stanna inne och se på en bra film eller läsa en god bok och höra regnet smattra mot fönstret.
 
En annan fin sak med hösten är att man efter skolan kan gå och gömma sig från regn och rusk med sina kompisar och ta en fika på ett mysigt litet café. I Visby finns det så ofantligt många mysiga caféer att det är nästan lika svårt att välja café som det är för mig att välja vad för sorts kaka eller macka jag ska äta till mitt kaffe.
 
 
På hösten så börjar man spendera mer och mer tid inomhus och den tiden vill jag ägna åt symaskinen (bland annat). Jag har fått så himla mycket inspiration till att sy kläder nu. I helgen sydde jag en klännnig för alldeles första gången och jag blev ganska nöjd faktiskt! Det är så mycket roligare att bära kläder som man själv sytt. Just att man har gjort det själv och att det är ett helt unikt plagg gör det extra speciellt.
 
 
Så trots att det kan kännas lite vemodigt när sommaren tar slut, så är det inte så dumt ändå. 
 

Att bryta ett mönster

 
 
 
Det är läskigt att bryta ett mönster. Ett mönster som alltid funnits där, så länge som man kan minnas. Ibland behöver mönster brytas för att man ska kunna hitta ett nytt mönster. Man ska bara våga bryta det, ta steget ut i det okända. Våga lita på magkänslan. Idag gjorde jag en sån sak. Jag plockade fram min telefon och slog min tränares nummer och tryckte på den gröna luren och hörde singnalerna ljuda. Jag sa: “Jag ringer för att säga att jag tyvärr tänker sluta spela innebandy. Jag vill lägga min tid på något annat.”

Det känns så konstigt och tomt. Känner mig lite dum, som att jag har svikit laget, vilket jag på sätt och vis har. Men jag skulle bara svika dem ännu mer om jag skulle ha fortsatt spela utan att jag velat det. Men det positiva är att jag nu har så himla mycket tid över som jag aldrig haft förrut. Det ska bli skönt med lite förändring, det är vad som jag behöver.

När sommaren tar sina sista andetag

 

 

Sommar är det bästa som jag vet. Den här sommaren har varit så himla lång, men den har ändå bara flugit förbi. Jag har upplevt så mycket och haft så himla roligt med mina fina vänner på och utanför jobbet.

 

Gotland om sommaren är en väldigt härlig plats och det kommer mycket turiter och det händer mycket saker runt omkring på ön. Äntligen har man mer tid att spendera med dem man tycker mest om och göra roliga saker. Men tyvärr så går sommaren alldeles för fort och när man bor på Gotland så märker man att sommaren börjar komma till sitt slut när alla sommargotlänningar och turister åker hem till fastlandet igen. Speciellt för iår så känns det extra konstigt och tråkigt eftersom så många gotlänningar lämnar ön. Några ska gå GMU, andra jobba och andra studera. Själv så har jag ett år till kvar. Det får mig att känna mig lite tom och det känns lite jobbigt att man är fast här och på något vis så stannar mitt sinne kvar i sommaren, trots att den är slut. Alla andra ger sig iväg och jagar det man kallar framtiden men jag själv börjar redan räkna ner till nästa sommar.

 

När sommaren tar sina sista andetag, då ryser jag.


RSS 2.0